Iran: Pogubljeni su

Izvor: B92, 29.Dec.2023, 11:39

Iran: Pogubljeni su

Iran izvršio smrtnu kaznu nad četiri, kako je navedeno, "sabotera" povezana sa izraelskom obaveštajnom službom Mosad, među kojima se nalazi i jedna žena.

"Četiri člana diverzantskog tima povezanog sa cionističkim režimom, koji su počinili opsežne akcije protiv bezbednosti zemlje pod vođstvom oficira Mosada, pogubljeni su jutros nakon sprovedenih zakonskih procedura", navodi se u saopštenju pravosudne novinske agencije Mizan.

Pogubljeni su se nalazili među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset osoba optuženih za saradnju s Mosadom, ali je nepoznato da li će preostalih šestoro biti ubijeno.

Zvanična iranska novinska agencija INRA objavila je video snimak na kojem muškarci priznaju njihove navodne konekcije s agentima Mosada i navode da je njihova misija podrazumevala otmice, pretnje i paljenje domova, kao i krađu mobilnih telefona, piše Rojters.

Prema navodima, iranski obaveštajci su nadzirali grupu najmanje četiri meseca, od januara do njihovog hapšenja u maju.

Teheran je takođe optužio Izrael da je izvršio nekoliko napada na objekate povezane sa iranskim nuklearnim programom, kao i za ubistva nekoliko naučnika uključenih u taj program.

Iran je ranije najavio hapšenja i pogubljenja navodnih agenata koji rade za strane zemlje, uključujuci Izrael.

Teheran često tvrdi da osujećuje operacije Mosada u zemlji, ali nije poznato koliko su te tvrdnje istinite, navodi Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran izvršio smrtnu kaznu nad četiri agenta Mosada

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2023, 00:30

Četiri osobe povezane sa izraelskom obaveštajnom agencijom Mosad osuđene su na smrt i obešene su u petak u Iranu, javili su lokalni državni mediji. Tri muškarca i jedna žena bili su glavni osumnjičeni u istrazi u kojoj je učestvovalo ukupno deset osoba koje su, prema iranskim vlastima, radile...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.