Iran: Pogubljena trojica muškaraca zbog smrtonosnog nasilja na protestima

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 09:21

Iran: Pogubljena trojica muškaraca zbog "smrtonosnog nasilja" na protestima

Iranske vlasti danas su pogubile trojicu muškaraca zbog "smrtonosnog nasilja" na prošlogodišnjim antivladinim protestima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravosuđa Irana, pogubljeni Madžid Kazemi, Saleh Mirhašemi i Said Jagubi su umešani u smrt dva člana paravojnih snaga Basij i jednog policajca.

Iz američkog Stejt departmenta prethodno su pozvali vlasti u Teheranu da odustane od egzekucije trojice mušaraca zbog njihovog učešća na antivladinim protestima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Grupe za ljudska prava saopštile su da su muškarci bili podvrgnuti mučenju i da su bili primorani da pred televizijskim kamerama priznaju da su izvršili krivično delo.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evropska unija osudila pogubljenje tri Iranca, demonstranata protiv vlasti u Teheranu

Izvor: Beta, 19.Maj.2023

Evropska unija osudila je danas pogubljenja tri Iranca zbog učešća u višemesečnim masovnim protestima u svojoj zemlji."Madžid Kazemi, Said Jagubi i Saleh Mirhašemi pogubljeni su nakon što su uhapšeni i osuđeni na smrt u vezi sa nedavnim protestima u Iranu. Evropska unija osuđuje ova pogubljenja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.