Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Dozvolićemo uvoz "ajfona" da sprečimo krijumčarenje

Iran se sprema da lokalnim kompanijama dozvoli uvoz "ajfona" kako bi sprečio veliko krijumčarenje Eplovih proizvoda, izvestili su lokalni mediji.

.@AlArabiya_Eng: #Iran to allow #iPhone imports, say state media. Via https://t.co/Lw4ueCCVRy pic.twitter.com/REnOsl6DYo

Iransko ministarstvo trgovine je od državne Organizacije za promociju trgovine zatražilo licence za devet iranskih kompanija koje bi uvozile "ajfone", prenela je iranska novinska agencija Tasnim.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Neoficijelne Eplove prodavnice su uobičajene u šoping centrima, a veliki broj mladih i bogatih stanovnika poseduje najnovije modele "ajfona".

Iranska vlada je dugo "zatvarala oči" na masovno krijumčarenje telefona i druge robe sa Zapada, a najnovija borba protiv ovih praksi je "pogurala" cene "ajfona", navodi AFP.

Čak i kada dobiju licence, ostaje pitanje da li će iranske kompanije biti u mogućnosti da kupuju "ajfone" na međunarodnom tržištu, s obzirom na to da je Iran još uvek pod sankcijama SAD koje mu blokiraju pristup najvećem delu međunarodnog bankarskog sistema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.