Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak traži dodatnu pomoć od Nemačke

Irački premijer Hajder al Abadi zatražio je danas od Nemačke dodatnu pomoć u borbi protiv terorističke mreže "Islamske države" u toj zemlji.

"Teroristička pretnja ne predstavlja opasnost samo po Irak, već i za Evropu", rekao je Al Abadi na sastanku sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom.

Irački premijer je uputio apel nemačkoj Vladi za pomoć u obučavanju vojnika. Trenutno, nemačke snage obučavaju samo kurdske snage severno od Iraka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Odgovarajući na apel Bagdada za davanje dodatne podrške u borbi protiv terorizma, Štajnmajer je rekao da je "pažljivo saslušao" iračkog premijera. On je, takođe, najavio planove Nemačke za gradnju pet poljskih bolnica na teritorijama oslobođenim od militanata iz "Islamske države".

Veliki dio Iraka nalazi se pod kontrolom "Islamske države".

Štajnmajerova poseta nije unaprijed najavljena iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

I BAGDAD OPTUŽUJE ANKARU: Islamska država prodaje naftu preko Turske

Izvor: Kurir, 08.Dec.2015, 12:12

Premijer Iraka Hajder al Abadi zatražio je u razgovoru sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom da se teroristi spreče da preko Turske krijumčare naftu koju kradu s naftnih polja u Siriji i Iraku...Al Abadi je obavestio Štajnmajera da se preko Turske proda većina nafte koju ISIL...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.