Irak se zahvalio Amerikancima na pomoći

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2014, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak se zahvalio Amerikancima na pomoći

Iračka federalna vojska i kurdske snage moći će, zahvaljujući američkim vazdušnim udarima koji su počeli danas, brzo da preuzmu velike delove teritorije pod kontrolom džihadista, izjavio je danas šef iračke vojske Babaker Zebari.

Kurdi pomažu iračkoj vojsci da se izbore sa džihadistima

 

"Biće velikih promena na terenu u narednih nekoliko sati", rekao je taj general, neposredno posle potvrde Pentagona da su počeli udari na položaje boraca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Islamske države na severu Iraka.

 

"Američko vazduhoplovstvo cilja baze Islamske države u Makmuru i oblasti Sinđar", kazao je on i dodao da bi "operacija trebalo da se nastavi u iračkim gradovima koji su pod kontrolom džihadista", ali nije precizirao na koje gradove se to odnosi.

 

Šef iračke vojske rekao je da njeni oficiri, kurdski vojnici i "američki stručnjaci rade zajedno na utvrđivanju meta".

 

Pentagon je ranije danas objavio da je poslao bombardere u oblast koju kontroliše Islamska država. Američka vojska nije direktno intervenisala u Iraku od decembra 2011, kada su njeni poslednji pripadnici napustili tu zemlju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Irak spreman za kontraofanzivu uz podršku SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2014, 14:37

BAGDAD - Iračke i kurdske snage su spremne za kontraofanzivu kojom treba da povrate izgubljene teritorije koje se nalaze pod kontrolom islamskih ekstremista, dok SAD bombarduju položaje džihadista i bacaju hranu i vodu civilima, kažu irački i kurdski zvaničnici...Odluka američkog predsjednika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.