Irak: Samoubilački napad na sahrani

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Samoubilački napad na sahrani

Najmanje 10 osoba je poignulo, a 20 je povređeno u samoubilačkom napadu izvedenom na sahrani u gradu Tadž, severno od iračke prestonice Bagdada.

Irački zvaničnici su saopštili da se bombaš-samoubica digao se u vazduh ispred pogrebnog šatora u ruralnom području pretežno sunitskog grada Tadžija, koji se nalazi na oko 20 kilometara severno od Bagdada, preneo je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgvornost za napad, ali se pretpostavlja da su za napad ogdovorni pripadnici Islamske države, koji često napadaju sunite koji imaju funkcije u iračkoj vladi.

Pripadnici ID su početkom godine zauzeli veće delove na zapadu i severu Iraka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoubilački napad na sahrani

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2014

BAGDAD - Najmanje 10 osoba je poignulo, a 20 je povrijeđeno u samoubilačkom napadu izvedenom danas na grupu ljudi koji su prisustvovali sahrani u gradu Tadž, sjeverno od iračke prestonice Bagdada, saopštili su irački zvaničnici...Bombaš-samoubica digao se u vazduh ispred pogrebnog šatora u ruralnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.