Irak: Novi napad, 69 stradalo

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Novi napad, 69 stradalo

Hila -- U Iraku je danas je ubijeno 69 zatvorenika u napadu sunitskih ekstremista na konvoj vozila kojima su prevoženi južno od Bagdada.

Među ubijenima, u sukobu tokom napada na konvoj u oblasti grada Hašimijah u provinciji Babil, je i jedan policajac i sedam napadača, naveo je policijski kapetan i lekar. Za sada nije poznato kako je došlo do napada na zatvorenike, prenela je agencija AFP.

Napad se dogodio samo nedelju dana pošto je još najmanje 44 zatvorenika ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bakubi u napadu na zatvor, saopštili su irački zvaničnici.

Portparol iračkog premijera Nurija al Malikija za bezbednost rekao da su zatvorenike pošle nedelju u Bakubi ubili pobunjenici, dok drugi tvrde da su ih ubile iračke snage bezbednosti u pokušaju bekstva.

Ofanziva sunitske ektremističke grupe Islamska država Iraka i Levanta počela je 9. juna i oni su od tada zauzeli više gradova u provinciji Al Anbar. Strahuje se da bi ekstremisti mogli da krenu u ofanzivu na Bagdad iz pravca Sirije, jer se sva četiri zauzeta grada nalaze duž tog puta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.