Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Militanti mijenjaju taktiku

Militanti iz "Islamske države" mijenjaju taktiku zbog zabrinutosti od vazdušnih udara u Iraku, pa sada napuštaju sjedišta i mnogo manje koriste mobilne telefone, navodi arapska televizijska stanica "Al Arabija".

"Iznijeli su sav namještaj, odvezli vozila i naoružanje. Potom su pored puta postavili bombe i uništili svoja sjedišta. Ne kreću se u vojnim konvojima kao ranije, već sada koriste motore, bicikle, i, ako je neophodno, maskirna vozila", rekao je jedan od plemenskih lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << televizijskoj stanici.

Militanti su postavili svoje crne zastave na krovove civilnih objekata kako bi izazvali konfuziju.

Jedan od očevidaca iz   DŽalavla, grada u iračkoj provinciji Dijala,  rekao je da su militanti povećali broj svojih komandi, pa   umjesto dvije sada imaju 20 i samo tri do četiri čovjeka mogu da ih kontaktiraju.

Očevici ističu da napadi predvođeni SAD nisu zaplašili militante i da se oni kreću ka strateški veoma važnom gradu na sjeveru Sirije na granici sa Turskom.

SAD su u avgustu pokrenule vazdušne udare na pripadnike "Islamske države" nkon brzog napredovanja džihadista na sjeveru Iraka. Udare su kasnije podržali Francuska, Belgija, Danska i Britanija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Džihadisti menjaju taktiku i zameću trag

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2014

Džihadisti iz Islamske države menjaju taktiku zbog zabrinutosti od vazdušnih napada na svoja uporišta u Iraku. Iznežu ostalog, napuštaju sedišta i mnogo manje koriste mobilne telefone, navodi arapska televizijska stanica "Al Arabija"...Ne idu više u konvojima i ne pričaju mobilnim telefonima.. .."Izneli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.