Irak: 29 mrtvih u seriji bombaški napada

Izvor: Kurir, 29.Jul.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: 29 mrtvih u seriji bombaški napada

Policija kaže da je 12 parkiranih automobila-bombi jutros detonirano kraj pijaca, većinom u šiitskim četvrtima Bagdada

BAGDAD - Najmanje 48 osoba je poginulo, a 226 je povređeno u eksplozijama 12 automobila bombi koje su jutros potresle veliki deo Bagdada i njegovu okolinu, saopštili su izvori iračkih snaga bezbednosti.

U sedam različitih delova grada eksplodiralo je 12 automobila bombi, od čega je pet bilo u četvrti sa većinskim šiitskim stanovništvom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a jedan automobil je eksplodirao u južnoj četvrti Mahmudiji.

U mestu Kut, jugoistočno od Bagdada, eksplodirala su dva automobila u blizini autobuskog stajališta, a bolnički izvori su saopštili da je u tom napadu najmanje 10 ljudi poginulo, a 35 ranjeno, prenosi Rojters.

Eksplozije su ođekivale širom Bagdada - u četvrtima Sadr, Habibiji, Huriji, Baji, Uru, Šurtu, Kadmiji i Risali.

U Iraku je od aprila sve više terorističkog, međuverskog nasilja. Broj žrtava je ove godine premašio 3.000, a samo tokom jula je dostigao 760.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Irak: Najmanje 48 mrtvih, 226 ranjenih u seriji bombaški napada

Izvor: Kurir, 29.Jul.2013

Policija kaže da je 12 parkiranih automobila-bombi jutros detonirano kraj pijaca, većinom u šiitskim četvrtima Bagdada..BAGDAD - Najmanje 48 osoba je poginulo, a 226 je povređeno u eksplozijama 12 automobila bombi koje su jutros potresle veliki deo Bagdada i njegovu okolinu, saopštili su izvori...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.