Iračke snage preuzele zgradu televizije u Mosulu

Izvor: Beta, 01.Nov.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage preuzele zgradu televizije u Mosulu

Iračke specijalne snage preuzele su danas kontrolu nad zgradom državne televizije u istočnom delu Mosula, izjavio je irački general Sami al Aridi.Iračke snage napreduju u Mosulu uprkos žestokom otporu ekstremista Islamske države koji kontrolišu taj grad.Al Aridi je rekao da se borbe vode nedaleko od zgrade televizije i da se njegovi vojnici probijaju ka centru grada.Iračke snage pokrenule su ofanzivu za oslobadjanje Mosula, drugog po veličini grada i poslednjeg uporišta Islamske države u Iraku.Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 17.000 stanovnika je pobeglo iz Mosula, a strahuje se da će 700.000 ljudi biti primorano da napusti svoje domove.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Iračke snage ušle u Mosul

Izvor: VOA, 01.Nov.2016

Irački general Sami al-Aridi izjavio je da su specijalne jedinice u okviru ofanzive, čiji je cilj oslobađanje Mosula od pripadnika Islamske države, preuzele kontrolu nad zgradom državne televizije u tom gradu. Iračke snage ušle su u Mosul prvi put od 2014, pošto je ofanziva prethodno bila fokusirana...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.