Iračke operacije na severu zemlje obustavljene na 24 sata

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke operacije na severu zemlje obustavljene na 24 sata

Bagdad -- Irački premijer Hajder el-Abadi naredio je na 24h obustavu pokreta iračke vojske na severu zemlje, gde ona preuzima kontrolu nad teritorijom od Kurda.

U Abadijevom saopštenju se navodi da je to naređenje izdato da bi se "sprečili sukobi i krvoproliće između sinova jedne nacije".

Napetosti između Bagdada i Irbila su postale nasilne ranije ovog meseca posle kurdskog referenduma o nezavisnosti.

Sukobi su izbili dok su snage centralne vlade zauzimale grad Kirkuk i druga područja izvan autonomnog kurdskog regiona koja su Kurdi preuzeli od Islamske države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iračke operacije na sjeveru obustavljene na 24 sata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2017

Irački premijer Hajder el-Abadi danas je naredio 24-satnu obustavu pokreta iračke vojske na sjeveru zemlje, gdje ona preuzima kontrolu nad teritorijom od Kurda.    U Abadijevom saopštenju se navodi da je to naređenje izdato da bi se "spriječili sukobi i krvoproliće između sinova jedne nacije".    Napetosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.