Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori nastavili radove i pored zabrane

Građevinska inspekcija zatvorila je juče, po drugi put za mesec dana, gradilišta u Cerskoj 110 na Vračaru i u Ulici Miloša Mamića 39 u Zemunu, za čiju izgradnju investitori nisu imali građevinske dozvole.

Protiv investitora objekta na Vračaru D. M. i V. J. podnete su nove krivične prijave. Za ovo krivično delo zaprećena kazna do osam godina zatvora.

- Ovo gradilište prvi put je zatvoreno 23. novembra, jer je utvrđeno da investitori nemaju građevinsku dozvolu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tada je protiv njih podneta i krivična prijava zbog bespravne gradnje. Međutim, oni su i pored toga nastavili da grade i u poslednjih nekoliko dana na ovom objektu uradili i fasadu. Iako danas nisu zatečeni na gradilištu, protiv odgovornih lica biće podnete nove krivične prijave, ovoga puta zbog nastavka radova posle zatvaranja gradilišta. Ovo je nastavak borbe protiv bespravne gradnje. Početak je bio kada je Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu, a ako investitori misle da Grad nije u stanju da to pitanje reši, upozoravam ih da ćemo, zajedno sa policijom i tužilaštvom, u tome istrajati - rekao je Zoran Kostić, čaln Gradskog veća.

Na gradilištu je zatečeno troje radnika, koji su odmah prekinuli radove.

Građevinski inspektori zatvorili su i gradilište stambeno-poslovnog objekta za čiju izgradnju investitori „JMF Standard” i Lj. P. takođe nisu imali građevinsku dozvolu. Protiv odgovornih podneta je krivična prijava. Ovo gradilište građevinski inspektori prvi put su zatvorili 29. oktobra, kada su utvrdili da se stambeno-poslovni objekat gradi bez odgovarajuće dokumentacije. Investitor je, međutim, samovoljno uklonio zaštitnu traku i ponovo otpočeo radove, izgradivši u međuvremenu još čitav sprat. Građevinski inspektori danas su ponovo postavili zaštinu traku i rešenje o zabrani dalje gradnje. Odgovorna lica u građevinskoj radnji „Kamenica”, koja gradi objekat, kao i predstavnici investitora, danas nisu bili na gradilištu, a zatečeni radnici su legitimisani i udaljeni sa lica mesta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.