Investitor za IKL u Barajevu biće oslobodjen gradskih nameta

Izvor: Blic, 11.Jan.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitor za IKL u Barajevu biće oslobodjen gradskih nameta

BEOGRAD - Član Gradskog veća Beograda Miroslav Čučković obećao je danas da će investitor koji u hali Industrije kugličnih ležajeva (IKL) u Barajevu zaposli više od 100 ljudi naredne dve godine biti oslobodjen svih nameta koje grad naplaćuje.

Čučković je tokom današnjeg obilaska fabrike kazao da će budući investitor biti oslobodjen plaćanja komunalnih taksi, naknada za gradsko gradjevinsko zemljište i naknade za struju, saopšteno je iz službe za informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grada Beograda.

"Pri tom nije važno hoće li on nastaviti proizvodnju ležajeva ili će proizvoditi nešto drugo, budući da je hala tehnički potpuno opremljena i energetski nezavisna od Barajeva. Fabrici pripada i zemljište koje pokriva 16 hektara i na njemu mogu da se naprave i drugi proizvodni pogoni", rekao je Čučković.

Fabrička hala je površine 22.000 kvadratnih metara. Fabrika je počela rad 1983. godine i u njoj je bilo zaposleno 430 radnika, a većina proizvodnje bila je namenjena izvozu. Proizvodnja je prekinuta 2003. godine, a fabrika je sada u stečaju i ima 330 zaposlenih kojima nije povezan staž.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.