Intervju u 22 –  prof.dr Zoran Perišić i prof.dr Žarko Ranković (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju u 22 – prof.dr Zoran Perišić i prof.dr Žarko Ranković (VIDEO)

Gostujući u Telepresu 4, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i gradski većnik zadužen za vanredne situacije prof. dr Žarko Ranković rekli su da je na današnjoj sednici kriznog štaba odlučeno da se brojne gradske službe i resursi stave na raspolaganju državi ukoliko republički Štab za vanredne situacije zatraži pomoć.
Perišić je dodao da će na sutrašnjoj sednici gradskog Štaba biti održan i sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova kako bi na raspolaganju bili i kapaciteti zdravstvenih stacionara gde bi bio smešten deo evakuisanih od poplava ukoliko za tim bude bilo potrebe.
Iako Niš nije u opasnosti zbog poplava, Žarko Ranković je istakao da su sve ekipe štaba i dalje u pripravnosti i da dežuraju 24 sata. Tako je zbog obilnih padavina prethodnih dana krenulo klizište u ulici Partizanskih kurira u opštini Palilula, pa je trenutno posebna pažnja usmerena ka tom području.
Perišić i Ranković kažu da su veoma zadovoljni odzivom građana koji su tokom čitavog dana na brojne punktove donosili pomoć. Ranković je naglasio da od sutra oni koji su u mogućnosti pomoć mogu odneti i u prostorije Niškog sajmišta, preko puta Merkatora u Duvaništu. U ovom trenutku najpotrebniji su voda, konzervirana hrana, hrana za bebe i ćebad.
Perišić je i apelovao na građane da zbog trenutne situacije smanje potrošnju električne energije.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.