Intervju sa predsednikom opštine Nova Crnja: Od 2008. imovina opštine se uvećala za osam puta

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju sa predsednikom opštine Nova Crnja: Od 2008. imovina opštine se uvećala za osam puta

Prema rečima Pere Milankova trenutno su aktuelna dva prekogranična

Ekipa portala SrbijaDanas.com posetila je opštinu Nova Crnja, na samoj granici sa Rumunijom. U razgovoru sa čelnicima ovog mesta Srednjobanatskog okruga saznali smo da je reč o opštini koja beleži procvat, u koju dolaze da se školuju, investiraju i odmore. Prema rečima predsednika opštine Pere Milankova, taj će se broj dodatno uvećvati kako se zacrtani planovi budu ostvarivali. A neki su već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u toku!

Pročitajte i:

Kako ističe, posebno su ponosni na učešće u prekograničnim projektima. Naime, u saradnji sa susednom Rumunijom trude se da od Nove Crnje načine (pokrajinski) oftalmološki centar. Ujedno, deo su projekta "Tur de Banat" zahvaljujući kojem se nadaju razvoju turizma, a u koji su spremni da ulažu.

Pored dobre volje da Novu Crnju približe ostatku Vojvodine, Srbije i svetu, stanovnici ovog mesta imaju svoje lokalne potrebe, nastojanja i uspehe. Ono čime se što ih izdvaja jeste besplatan prevoz koji prevozi đake i van teritorije opštine.

- Reakcije meštana su dobre, mada su meštani već naučili da opština puno radi. Narod je naučio da opština stalno nešto novo radi, ali uvek ima novih investicija - rekao je za portal SrbijaDanas.com dodajući da je pre 15 dana otvorena nova sportska hala.

Kako tvrdi, od 2008. godine imovina opštine se uvećala osam puta, tako da nove investicije u opštini, meštani više i ne uzimaju za "neku vest".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.