Interpol dobio novog šefa

Izvor: B92, 07.Nov.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol dobio novog šefa

Jirgen Štok, zamenik šefa nemačke Savezne istražne policije (BKA) je na godišnjoj generalnoj skupštini Interpola izabran za novog generalnog sekretara.

Štok (55) će na tom položaju zameniti Ronalda Nobla, američkog profesora prava koji je na čelu Interpola bio 14 godina, prenosi AFP.

"Više nego ikada pre potrebne su jake međunarodne organizacije, organizacije kao što je Interpol", izjavio je Štok na današnjem skupu iza zatvorenih vrata, koji je održan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Monaku.

On je naglasio da su geopolitički konflikti, zdravstveni rizici, pretnje

prirodnoj sredini, terorizam, transnacionalni organizovani kriminal i naročito sajber kriminal izazovi koje države same ne mogu da savladaju.

Sedište Interpola, organizacije koja ima 190 država članica, je u Lionu, a u njegovoj nadležnosti je upravljanje međunarodnom policijskom saradnjom. Generalni sekretar Interpola se bira na mandat od pet godina i može da bude reizabran.

Štok će odmah preuzeti tu funkciju od Ronalda Nobla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Interpol dobio novog šefa

Izvor: Radio 021, 07.Nov.2014

Jirgen Štok, zamenik šefa nemačke Savezne istražne policije (BKA) je na godišnjoj generalnoj skupštini Interpola izabran za novog generalnog sekretara...Štok (55) će na tom položaju zameniti Ronalda Nobla, američkog profesora prava koji je na čelu Interpola bio 14 godina..."Više nego ikada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.