Internet ponovo dostupan u Sudanu

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 14:57

Internet ponovo dostupan u Sudanu

Nekoliko sati nakon što su sudanske vlasti naložile telekomunikacionoj kompaniji MTN da blokira internet usluge u toj zemlji, stigla je direktiva da ih obnove.

Dva zvaničnika kompanije izjavila su ranije danas da je MTN prekinuo internet usluge po nalogu vladinog regulatora za telekomunikacije.

Rojters prenosi da su korisnici interneta u Sudanu potvrdili su da je internet servis obnovljen i dostupan.

U Sudanu već drugi dan traju žestoki sukobi u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do sad poginulo 56 civila, a ranjeno 595 ljudi, prema zdravstvenim vlastima te zemlje.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Džozef Borelj, pozvao je sukobljene strane u Sudanu da prekinu sa nasiljem i naveo da je osoblje EU u toj zemlji na bezbednom.

Jaki artiljerijski napadi se nastavljaju; Hitno prekinite vatru; ima mrtvih FOTO/VIDEO

Specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija u Sudanu Volker Pertes naveo je da oštro osuđuje izbijanje sukoba u toj zemlji, prenosi Rojters.

Pertes je naveo da je ''stupio u kontakt sa obe sukobljene strane, tražeći od njih hitan prekid borbi kako bi se osigurala bezbednost sudanskog naroda i poštedela zemlja od daljeg nasilja''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.