Internet je dobar za mozak

Izvor: Blic, 15.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet je dobar za mozak

Naučnici u Americi kažu da koriščenje interneta i traganje po njemu može da poboljša moždane funkcije starijih ljudi. Ekipa naučnika na univerziteu u Kaliforniji ustanovila je da traganje po internetu stimuliše delove mozga koji kontrolišu procese donošenja odluka i složenog razmišljanja, prenosi BBC na srpskom.

Oni kažu da je ovaj efekat posebno vidljiv kod iskusnih korisnika interneta dok je stimulacija mozga kod ljudi koji tek uće da koriste internet mnogo manja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Oni kažu da bi korišćenje interneta moglo da pomogne u borbi protiv fizioloških promena mozga kod starijih osoba a zbog kojih mozak radi sporije.

Oni su takođe utvrdili da tokom upotrebe interneta čovek koristi drugačije mentalne procese od onih koji su mu potrebni za čitanje.

Već je poznato da ukrštene reči i iigre poput sudokua pomažu starijim osobama da misle brže i jasnije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.