Intenzivna saradnja sa Seulom

Izvor: RTS, 29.Jun.2010, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivna saradnja sa Seulom

Premijeri Srbije i Južne Koreje Mirko Cvetković i Čung Un-Čan dogovorili u Seulu intenzivniju ekonomsku saradnju dve zemlje. Korejske kompanije zainteresovane da ulažu u Srbiju.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, koji boravi u poseti Južnoj Koreji razgovarao je u Seulu sa premijerom te zemlje Čung Un-Čanom. Premijeri dveju država dogovorili su intenzivniju ekonomsku saradnju i konstatovali da su korejske kompanije zainteresovane da ulažu u Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Tokom razgovora je istaknuto da je za Seul i Beograd veoma značajna saradnja i u oblasti nauke, razvoja, kao i obrazovanja i kulture.

Cvetković, koji je prvi premijer Srbije koji je posle 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa posetio Južnu Koreju, izjavio je Tanjugu da ova poseta treba da posluži za intenziviranje svih oblika saradnje.

Prema njegovim rečima, korejskom premijeru je uručio poziv da zajedno sa privrednicima poseti Srbiju.

"Došli smo do čitavog niza mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje. To su mogućnosti za povećanje spoljne trgovine i investicija i ovo je pravi trenutak da se korejski privrednici zainteresuju za tržište Srbije", istakao je srpski premijer.

Cvetković je dodao i da takvo interesovanje već postoji i da očekuje da se narednih meseci saradnja intenzivira i da počnu značajnije investicije u Srbiju.

"Mi imamo potencijala i šta da im ponudimo, a oni traže mesto koje je u Evropi i pruža im najbolje uslove", zaključio je Cvetković.

Ulaganja korejskih privrednika 

Cvetković, se prethodno sastao sa privrednicima te zemlje i obišao korporacije "Samsung elektroniks".

Predsednik Vlade Srbije je o mogućim ulaganjima korejskih privrednika razgovarao sa predstavnicima četiri najvažnije ekonomske asocijacije u Koreji - Federacije korejske industrije, Korejske komore za trgovinu i industriju, Korejske međunarodne trgovinske asocijacije i Korejske asocijacije malog i srednjeg biznisa.

Cvetković je posetio i korejski privredni gigant "Samsung" u gradu Suvonu, gde su ga domaćini upoznali sa poslovanjem te korporacije, a on ih je pozvao da ulažu u Srbiju, predstavivši ekonomsku situaciju i potencijale naše zemlje.

Srpski premijer je nakon toga, u pratnji ministarke za telekomunikacije i informaciono društvo Jasne Matić, obišao muzej u sklopu kompanije, u kome su prikazani eksponati televizora, radio aparata, mobilnih telefona i ostale tehničke opreme od osnivanja "Samsunga" do danas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"J.Koreja hoće na tržište Srbije"

Izvor: B92, 29.Jun.2010

Seul -- Premijeri Srbije i Južne Koreje, Mirko Cvetković i Čung Un-čan ocenili su Seulu da su korejske kompanije zainteresovane da ulažu u Srbiju... Tokom razgovora je istaknuto da je za Seul i Beograd veoma značajna saradnja i u oblasti nauke, razvoja, kao i obrazovanja i kulture...Cvetković,...

Nastavak na B92...

Cvetković pozvao južnokorejske privrednike da ulažu

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jun.2010

BEOGRAD/SEUL, 29. juna 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovarao je u utorak u Seulu s južnokorejskim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srbiju i posetio korporaciju Samsung elektroniks, objavljeno je na sajtu vlade. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.