Integralni pirinač sa tikvicama i pečurkama

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Integralni pirinač sa tikvicama i pečurkama

Sastojci:

- 300 g integralnog pirinča

- 2 srednje tikvice

- 1 veliki praziluk

- 300 g pečuraka

- 300 g bundeve

- pola cveta brokolija

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- so,biber

- suvi peršunov list

- malo belog vina

Priprema.

U šerpi na malo maslinovog ulja propržiti pirinač a onda naliti sa vodom i kuvati kod ne omekša (oko sat vremena, po potrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dolivati malo po malo vode, a pred kraj malo belog vina). U tiganju na maslinovom ulju propržiti kolutove praziluka, pa kada omekša dodati tikvice sečene na kockice, a posle 10-ak minuta bundevu i pečurke sečene na kockice.

Kad povrće skoro omekša (5-6 minuta pred kraj) dodati brokoli isečen na sitne “cvetove” i sitno seckan beli luk,  posoliti, pobiberiti, dodati pirinač, još malo prodinstati i servirati, a prethodno posuti peršunom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Prolećna paradajz čorba sa junećim mesom

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 10:12

Sastojci:..- 1/2 kg mlevenog junećeg mesa..- 1/2 kg paradajza..- 1 dl suncokretovog ulja..- 2 manje glavice crvenog luka..- malo svežeg lista peršuna..- malo soli..- malo bibera..- 2 šoljice testenine za supe..- 1 kašika začina..- 1/2 litra paradajz sosa..- 1,5 litara vode..Priprema:..U lonac nasuti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.