Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 15:07 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Integralni pirinač sa tikvicama i pečurkama
Sastojci:
- 300 g integralnog pirinča
- 2 srednje tikvice
- 1 veliki praziluk
- 300 g pečuraka
- 300 g bundeve
- pola cveta brokolija
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so,biber
- suvi peršunov list
- malo belog vina
Priprema.
U šerpi na malo maslinovog ulja propržiti pirinač a onda naliti sa vodom i kuvati kod ne omekša (oko sat vremena, po potrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dolivati malo po malo vode, a pred kraj malo belog vina). U tiganju na maslinovom ulju propržiti kolutove praziluka, pa kada omekša dodati tikvice sečene na kockice, a posle 10-ak minuta bundevu i pečurke sečene na kockice.
Kad povrće skoro omekša (5-6 minuta pred kraj) dodati brokoli isečen na sitne “cvetove” i sitno seckan beli luk, posoliti, pobiberiti, dodati pirinač, još malo prodinstati i servirati, a prethodno posuti peršunom.
(Telegraf.rs)
Prolećna paradajz čorba sa junećim mesom
Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 10:12
Sastojci:..- 1/2 kg mlevenog junećeg mesa..- 1/2 kg paradajza..- 1 dl suncokretovog ulja..- 2 manje glavice crvenog luka..- malo svežeg lista peršuna..- malo soli..- malo bibera..- 2 šoljice testenine za supe..- 1 kašika začina..- 1/2 litra paradajz sosa..- 1,5 litara vode..Priprema:..U lonac nasuti...