Institut za transfuziju krvi pozvao dobrovoljne davaoce da daju krv

Izvor: Beta, 19.Jul.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut za transfuziju krvi pozvao dobrovoljne davaoce da daju krv

Institut za transfuziju krvi pozvao je dobrovoljne davaoce da daju krv zbog nestašica pojedinih krvnih grupa.Kako je direktor Instituta Gradimir Bogdanović rekao za Radio-televiziju Srbije najpotrebnije je da se jave davaoci A negativne krvne grupe, zatim B negativne i O negativne."Što se tiče ostalih krvnih grupa svi su dobrodošli, tako da ne bi došlo u obzir odlaganje bilo koje zakazane operacije", rekao je Bogdanović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nestašica pojedinih krvnih grupa

Izvor: Mondo, 19.Jul.2017

Institut za transfuziju krvi pozvao je dobrovoljne davaoce da daju krv zbog nestašica pojedinih krvnih grupa...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..  "Najpotrebnije je da se jave davaoci A negativne krvne grupe, zatim B negativne i O negativne", rekao je za RTS direktor Instituta za transfuziju krvi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.