Institut za transfuziju: Rezerve krvi duplo manje od potrebnih, akcija u Novom Pazaru u utorak

Izvor: SandzakPress.net, 08.Feb.2024, 13:17

Institut za transfuziju: Rezerve krvi duplo manje od potrebnih, akcija u Novom Pazaru u utorak

Trenutne rezerve kojima raspolaže Institut za transfuziju krvi Srbije dovoljne su za jedan i po dan, a da bi situacija bila stabilna potrebne su trodnevne rezerve, izjavila je danas Mirjana Knežević iz tog instituta. Ona je za RTS kazala da je potreba za dobrovoljnim davaocima velika, a da najviše nedostaju jedinice krvi nulte i A krvne grupe. “Za određene operacije potrebno je obezbediti tri jedinice (krvi), za neke pet, a ponekad se dešavaju nesreće pa vam je potrebno deset jedinica samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << za jednu osobu”, rekla je Knežević. Ona je upozorila da se tokom praznika broj ljudi koji doniraju krv dodatno smanji i da bi bilo dobro da svi koji mogu, posete Institut za transfuziju pre državnog praznika. “Stalno smo u nekoj vrsti grča, posebno kada su praznici. Samo tri odsto građana Srbije donira krv i zato molim sve koji imaju između 18 i 65 godina i zdravi su, da to učine”, rekla je Knežević. Crveni krst Srbije organizovaće u utorak, 13. februara, novu akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi u Novom Pazaru. Akcija će se sprovoditi u Domu omladine, od devet do 14 časova. (Radiostoplus) The post Institut za transfuziju: Rezerve krvi duplo manje od potrebnih, akcija u Novom Pazaru u utorak appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Institut za transfuziju krvi apeluje na građane da daju krv, zalihe na minimumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2024, 10:09

Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije apeluju na građane da daju krv jer su rezerve trenutno jednoipodnevne i navode da najviše nedostaju A i nulta krvna grupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.