Izvor: Piplmetar.rs, 13.Apr.2024, 06:30

Instagram počeo da skriva golotinju kako bi zaštitio tinejdžere

Jedna od aplikacija u vlasništvu kompanije Meta, društvena mreža Instagram ubuduće će automatski zamagljivati golotinju u direktnim porukama, kako bi se borila protiv seksualne eksploatacije i štitila mlade. To je deo kampanje protiv seksualnih prevara i drugih oblika zloupotrebe slika, koja treba da oteža kriminalcima da kontaktiraju tinejdžere.
Seksualno iznuđivanje ili eksploatacija putem eksplicitnih fotografija, uključuje nagovaranje osobe da šalje eksplicitne fotografije putem interneta, a zatim pretnju da će te slike objaviti javno ukoliko žrtva ne plati ucenjivaču novac, ne pruži mu seksualne usluge ili ne ispuni neki drugi zahtev.
Nedavni istaknuti slučajevi uključuju dva brata iz Nigerije koji su priznali...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.