Inspektorka pala zbog mita! Pogledajte hapšenje

Izvor: Mondo, 22.Okt.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektorka "pala" zbog mita! Pogledajte hapšenje

Policija je uhapsila poreskog inspektora K.M. iz filijale Novi Beograd zbog sumnje da je primila mito.

Foto: MUP

Naime, kako se navodi u saopštenju MUPa ona je od vlasnika jedne firme tražila 1.000 evra kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je krivično delo izvršila tako što je tokom terenske kontrole firme sa sedištem na Novom Beogradu, sproveđene od 13. do 16. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u svojstvu službenog lica Poreske uprave Ministarstva finansija, u svojim službenim prostorijama, od faktičkog vlasnika tražila 1.000 evra.

Ona je taj novac tražila kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme koje je pritom unela u Zapisnik o izvršenoj kontroli.

Izvor: MUP

Prilikom kontrole u kafiću i autoperionici, u vlasništvu te firme, zatečena su dva radnika sa kojima nije bio zaključen ugovor o radnom angažovanju, niti su prijavljeni nadležnoj organizaciji obaveznog socijalnog osiguranja.

Primopredaja novca je izvršena u večernjim časovima, 21. oktobra, u jednoj ulici u Zemunu.

K.M. je poreski inspektor Ministarstva finansija - Poreske uprave, Regionalnog odeljenja Beograd, filijala Novi Beograd 1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.