Inspekcije na raspustu

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcije na raspustu

Ministarstvo prosvete odmah posle konstitusanja čeka mnogo posla na rešavanju problema koji bi se mogli podvesti pod zajednički naziv „Komercijalizacija škola“ ili, za one koji vole film, „Džungla na asfaltu”.

Upravo raspušteni maturanti su veseleći se zbog toga što su položili takozvani ispit zrelosti, demolirali fontanu u centru Beograda. U jednoj školi u Vojvodini pojavila se knjiga koja đake usmerava na klađenje. Roditelji učenika nekih niških škola zaobišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su zabranu Ministarstva da se proslava male mature održava u kafanama tako što su roditelji preuzeli ulogu organizatora proslave. U kafanama, naravno.

Đaci iz Gornjeg Milanovca su na ekskurziji sakupili novac da bi vozač njihovog autobusa platio kaznu zbog saobraćajnog prekršaja. Njihovi roditelji su pobesneli kako zbog ovog nameta, tako i zbog činjenice da se od organizatora ekskurzija očekuje najbezbedniji mogući prevoz.

U naše škole nagrnuli su, očigledno, trgovci raznih fela, od vlasnika restorana, turističkih agencija do izdavača, a da niko ne kontroliše ko su i kakvi su.

Lepo je što je Ministarstvo prosvete čestitalo osmacima kraj školske godine uz napomenu da deca treba trajno da čuvaju drugarstva stečena tokom osmogodišnjeg školovanja i da pamte svoje nastavnike. Ali, osim čestitke potrebno je mnogo više. Mora se znati ko sme a ko ne da uđe u školsko dvorište sa trgovačkom ponudom, bilo da su knjige, proslava mature ili ekskurzije u pitanju. Tu je školska inspekcija na potezu.

Povezane vesti: Još jedna smrt radnika Vraćanje otetog Nauka u čekaonici

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.