Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2020, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija utvrdila 19 kršenja odluke o ograničavanju visine cene

Tržišna inspekcija obavila je 265 vanarednih kontrola i utvrdila 19 kršenja propisa, odnosno obavezujuće odluke o ograničavanju visine cena i propisanih marži u srpskim prodavnicama, navode danas Večernje novosti.

Kako se dodaje, trgovci su bili prinuđeni da vrate cene na dozvoljeni nivo.

U izjavi za taj list, Mirjana Damjanović iz Sektora tržišne inspekcije navodi da je broj poziva njihovom kol centru u opadanju iz dana u dan i da je sada prepolovljen u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na početak.

Građani se tržišnoj inspekciji najviše žale na cene voća, pre svega limuna, i jestivog ulja a takođe su nezadovoljni zbog poskupljenja pojedinih artikala u apotekama, kao i nedostatkom maski i dezinfekcionih sredstava za ličnu upotrebu.

Što se tiče apoteka, u tri nadzora je utvrđeno kršenje propisa.

Novosti podsećaju da je podizanje cena iznad dozvoljenog nivoa prekršaj za koji je propisana novčana kazna od 500.000 do dva miliona dinara za pravno lice.

Za odgovorno lice je kazna od 50.000 do 150.000 dinara a za preduzetnika od 50.000 do 500.000 dinara.

Predviđena je i zaštitna mera zabrane obavljanja određene delatnosti od šest meseci do dve godine, kao i javno objavljivanje presude.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.