Inspekcija u valjevskoj bolnici

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija u valjevskoj bolnici

Valjevo -- Inspekcija rada Kolubarskog okruga kontroliše način zapošljavanja 60 novoprimljenih u valjevsku bolnicu.

Ovo je danas izjavio vršilac dužnosti direktora te ustanove Dobrivoje Grujičić.

Opšta bolnica je okončala konkurs za prijem 12 lekara, 32 sestre i tehničara i 16 nemedicinskih radnika, a konkurisala su 952 zainteresovana iz Valjeva, Beograda i drugih gradova širom Srbije.

Inspektori su došli po prijavi nekoliko učesnika konkursa, koji smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije poštovana procedura - nisu bili utvrđeni kriterijumi za prijem, niti su pravljene rang-liste.

"Trudili smo se da se ispoštuju važeći zakoni i dugo smo radili na tome, posebno da se ispoštuju odredeni pravilnici zakona o radu i posebni kolektivni ugovor i smatram da smo u tome uspeli", rekao je Grujičić novinarima.

On je dodao da nije koristio diskreciono pravo da odlučuje o prijemima već je to prepustio svojim najbližim saradnicima.

"Ovaj posao sam poverio svojim najbližim saradnicima i smatram da su ga oni obavili vrlo profesionalno i vrlo časno. Kada su taj posao završili seli smo svi zajedno i ja sam predloge potpisao", precizirao je Grujičić.

On je demantovao tvrdnje pojedinih nezadovoljnih učesnika konkursa da se radi o "partijskim prijemima članova Srpske napredne stranke, iz kojeg je i direktor, odnosno o prijemu dece radnika zaposlenih u bolnici".

Na sajtu Opšte bolnice nema rang-liste učesnika konkursa, niti spiskova zaposlenih, što je do sada, u sličnim situacijama, bila uobičajena praksa.

U pres službi bolnice agenciji Beta su danas rekli da "rang-listi i spiskova neće biti na sajtu jer je tako odlučio direktor".

Prijem 60 lekara, sestara i nemedicinskog osoblja predviđen je kadrovskim planom za 2013, koji je odobrilo Ministarstvo zdravlja Srbije, a realizovan je tek sada. Novi prijemi biće mogući tek nakon usvajanja kadrovskog plana za 2014. godinu.

Kadrovskim planom za 2013. predviđeno je da u valjevskoj bolnici može da radi 1.283 zaposlena, odnosno njih 1.316 sa zaposlenima na određeno vreme.

Grujičić je vršilac dužnosti direktora od početka juna, a imenovan je u maju, i nema deponovan potpis, pa dokumenta za platni promet i isplate zarada potpisuje savetnik direktora za medicinska pitanja, koji ima deponovan potpis, pa je zbog toga nekoliko meseci odložen njegov odlazak u penziju.

On tvrdi da će postupak transformacije Zdravstvenog centra, iz kojeg su se ranije izdvojili domovi zdravlja šest opština Kolubarskog okruga, u Opštu bolnicu biti okončan do kraja godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inspekcije kontrolišu zapošljavanje u valjevskoj bolnici

Izvor: Blic, 11.Dec.2013

Inspekcija rada Kolubarskog okruga kontroliše način zapošljavanja 60 novoprimljenih u valjevsku bolnicu, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora te ustanove Dobrivoje Grujičić. ..Opšta bolnica je okončala konkurs za prijem 12 lekara, 32 sestre i tehničara i 16 nemedicinskih radnika, a konkurisalo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.