Inicijativa za smenu direktora KBC Bežanijska kosa

Izvor: RTS, 23.Mar.2013, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za smenu direktora KBC Bežanijska kosa

Zbog korišćenja položaja za privatne interese, Agencija za borbu protiv korupcije podnela Skupštini grada inicijativu za razrešenje direktora KBC "Bežanijska kosa", Vladimira Kovčina. Kovčin sebe postavio za glavnog istraživača u bolnici, čime je stekao određenu imovinsku korist, navodi Agencija.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Skupštini grada Beograda inicijativu za razrešenje direktora KBC "Bežanijska kosa" Vladimira Kovčina zbog korišćenja položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za privatne interese, objavljeno je na sajtu te institucije.

Kako navodi Agencija, ta institucija je 10. septembra 2012. godine Kovčinu izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije.

Mera je izrečena zbog toga što je Agencija utvrdila da je Kovčin, koristeći ovlašćenja koje ima u svojstvu direktora "KBC Bežanijska kosa", sebi omogućavao da obavlja poslove Glavnog istraživača u tom Centru, čime je pogodovao privatnim interesima, jer je na ime izvršenja tih poslova stekao određenu imovinsku korist.

Na taj način Kovčin je, kako se navodi, stekao i pogodnost da na naučnoistraživačkom planu napreduje, objavljujući više naučnih radova u oblasti kliničkog ispitivanja lekova.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odbio je žalbu Kovčina na javnu meru preporuke za razrešenje sa mesta direktora koju je u prvom stepenu izrekla Agencija i podneo inicijativu za njegovo razrešenje Skupštini grada.

Prema Zakonu o Agenciji, Skupština grada je dužna da je izvesti o preduzetim merama povodom podnete inicijative.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.