Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa mjesnih zajednica: Prvo pravilnik pa onda table u naseljima

BANJALUKA - Na ulaze u neka od najvećih gradskih naselja ove godine mogle bi biti postavljene table sa njihovim nazivima ako bude gotov pravilnik koji će regulisati pitanja naziva ulica i trgova.

Mještani smatraju da bi ova nova obilježja omogućila lakše snalaženje njihovih sugrađana, koji ne poznaju dobro grad, ali i sve većeg broja turista.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, kaže da su prošle godine dobili više inicijativa od mjesnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zajednica.

"Prošle godine zaprimili smo dvije inicijative od mjesnih zajednica Petrićevac i Motike, koje su tražile postavljanje tabli na ulaske u njihova naselja", rekao je Bilčar.

Dodao je da su nakon njihovih inicijativa ubrzo dobili još nekoliko od drugih mjesnih zajednica.

"Planirali smo da to riješimo ove godine sa pravilnikom, koji će  regulisati pitanja nazive ulica i trgova, a tim bismo pravilnikom propisali i način kako da postavljamo table u pojedina naselja, što do sada nije bio slučaj", pojasnio je Bilčar.

Mještani i Savjet MZ Petrićevac među prvima su pokrenuli ovu inicijativu.

"Htjeli smo da dignemo naše naselje na viši nivo i zbog toga smo napravili i idejno rješenje s ciljem da se ono malo razlikuje od ostalih", kazao je Zoran Savanović, predsjednik Savjeta MZ Petrićevac.

Pojasnio je da imaju ideju da na tabli bude prikazana mapa Petrićevca.

"Mapa bi bila osvijetljena LED rasvjetom, a obezbijedili smo i sredstva za njeno postavljanje, samo čekamo odobrenje grada", rekao je Savanović.

Predrag Đajić, predsjednik Savjeta MZ Starčevica, kazao je da nisu podnosili ovu incijativu Gradskoj upravi, ali da ideja nije loša.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.