Inicijativa da Asanž postane počasni građanin Čačka

Izvor: Blic, 01.Feb.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa da Asanž postane počasni građanin Čačka

ČAČAK – Čačanska ekspozitura Društva srpsko-kubanskog prijateljstva pokrenula je inicijativu da osnivač ’’Vikiliksa’’ Džulijan Asanž postane počasni građanin grada Čačka.

’’Kao simbol revolucionarnog delovanja, Asanž je na putu da se kao heroj izjednači sa Če Gevarom, služeći se najmoćnijim ooružjem novog doba – informacijom.

Duh ovog grada opravdava pokretanje ovakve inicijative, jer Čačak voli heroje’’, navodi se u saopštenju Društva srpsko-kubanskog prijateljstva.

Aktivisti društva počeli su sa prikupljanjem hiljadu potpisa, koji će biti predati Gradskoj upravi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asanž postaje Čačanin

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2011

Čačanska ekspozitura Društva srpsko-kubanskog prijateljstva pokrenula je inicijativu da osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž postane počasni građanin Čačka...’’Kao simbol revolucionarnog delovanja, Asanž je na putu da se kao heroj izjednači sa Če Gevarom, služeći se najmoćnijim oružjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Asanž počasni građanin Čačka?

Izvor: B92, 02.Feb.2011, 16:51

Čačak -- Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva pokrenulo je inicijativu da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž proglasi za počasnog građanina Čačka...Dok u kućnom pritvoru u Londonu Asanž čeka odluku o izručenju Švedskoj, ni ne sluti da mu jedno udruženje iz Srbije priprema posebno priznanje...Društvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.