Inicijativa: Dnevnoj bolnici u GAK „Narodni front“ dati ime doktora Spase Anđelića

Izvor: Press, 03.Nov.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa: Dnevnoj bolnici u GAK „Narodni front“ dati ime doktora Spase Anđelića

- Uradili smo to posle brojnih poziva pacijentkinja dr Spase Anđelića pošto je na našem portalu, dan posle njegove smrti, objavljen tekst: “To je bio Spasa“. Sve te žene su nam pričale samo o jednoj stvari - koliko je taj doktor bio veliki! I koliko je života spasao i pomogao im u njihovim pokušajima da postanu majke. Tokom svih tih razgovora rodila se ideja da pokrenemo ovu inicijativu – kažu za Pressonline Aleksandra Opalić i Radmila Briza, urednice portala Meta.rs.
One su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pozvale sve kolege iz drugih medija i nadležne da im se priključe „jer dr Spaso to zaslužuje, a svedoci njegovog besprekornog rada bili smo, osim pacijenata, i mi novinari“.
Njima su se pridružile koleginice Sonja Todorović iz Blica, Jelena Vukić iz Kurira i Danijela Davidov Kesar.
- Priključujem se inicijativi koleginica sa portala Meta.rs jer je najmanje što svi možemo da uradimo za dr Spasu Anđelića to da pozovemo pacijentkinje, njegove kolege, stručnu javnost, Lekarsku komoru Srbije i zdravstvene vlasti da se pridruže toj ideji i Dnevnu bolnicu u GAK „Narodni front“ nazovu po jednom od najvećih imena u srpskoj ginekologiji i akušerstvu – kaže Sonja Todorović iz Blica.
Podsetimo, srpska medicina je 22.oktobra ostala bez jednog od najboljih ginekologa - akušera prim. dr Spase Anđelića. On je preminuo posle kraće i teške bolesti u svojoj 58.godini. Bio je zamenik direktora GAK „Narodni front“, načelnik Dnevne bolnice u GAK „Narodni front“ i predsednik Regionalne lekarske komore Beograda.
Osim što je bio vanredni stručnjak koji nikad nije ustuknuo ni pred najkomlikovanijim slučajevima u svojoj praksi, on je prvi lekar koji je lečio HIV pozitivne žene, vodio njihove trudnoće i porađao ih. Brinuo je o tome što invalidkinjama u Srbiji nije dostupna ginekološka zdravstvena zaštita, te je samo za njih nabavio adekvatnu opremu u svojoj Dnevnoj bolnici. Bio je pionir u svemu. Učestvovao je u rađanju prve bebe iz epruvete u našoj državi.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST LEKARSKE KOMORE SRBIJE POVODOM INICIJATIVE PORTALA „META.RS“ I PACIJENTKINJA PRIM. DR SPASE ANĐELIĆA DA DNEVNA BOLNICA U GAK „NARODNI FRONT„ DOBIJE IME PO NJEMU

Izvor: Beta OMS, 04.Nov.2013, 14:25

Lekarska komora Srbije se sa ponosom pridružuje inicijativi da Dnevna bolnica GAK “Narodni front“ dobije ime po našem pokojnom kolegi, predsedniku Regionalne lekarske komore Beograda i članu Upravnog odbora Lekarske komore Srbije, prim. dr Spasu Anđeliću.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.