Infostan tuži neplatiše

Izvor: Blic, 21.Feb.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Infostan" tuži neplatiše

Javno komunalno preduzeće “Infostan” danas podnosi tužbe Prvom i Drugom osnovnom sudu protiv Beograđana koji nisu izmirili dugovanja iz prošle godine, rečeno je “Blicu” u tom preduzeću. Tužbe odnosno takozvani predlozi za dozvolu izvršenja protiv svih onih sugrađana koji danas budu izmirili svoje obaveze za komunalne usluge iz 2010, biće povučene.

U "Infostanu” kažu da je broj tužbi koje će podneti nešto manji nego prošle godine kad je podneto oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 110.000. Kako navode, tek za dva do tri dana saopštiće tačan broj podnetih tužbi.

Svi dužnici koji izmire svoje zaostale obaveze nakon 21. februara biće u obavezi da plate i dodatne sudske troškove i protiv njih će biti povučene tužbe.

- Da bi se u sistemu objedinjene naplate evidentirala uplata duga i sudskih troškova, korisnici moraju doneti u radnu jedinicu na teritoriji opštine gde žive dokaze o uplati - objašnjavaju u "Infostanu”

U ovom preduzeću navode da nakon podnošenja tužbi sud donosi rešenje o izvršenju i uručuju ga građanima koji imaju rok od tri dana da podnesu prigovor sudu. Ako to ne učine rešenje postaje pravosnažno. Mere izvršenja su plenidba lične imovine i izvršna zabrana na lični dohodak.

Povezane vesti: Način obračuna mesečnih računa na sajtu JKP “Infostan” “Infostan” produžio rok za izmirenje starog duga Popust za komunalije obračunavaju unapred

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.