Informacije britanskih političara cure preko WhatsUp mreže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informacije britanskih političara "cure" preko "What'sUp" mreže

Britanska Konzervativna stranka odustala je od korišćenja aplikacije "What'sUp" za internu komunikaciju, nakon što se součila sa brojnim curenjima informacija i prešla na "Signal".

"Signal" se predstavlja kao alternativa "What'sUp", koji je u vlasništvu "Fejsbuka" i ponosi se svojim izuzetno sigurnim funkcijama privatnosti.

Kako prenosi B92, "Signal" ima mogućnost da poruke automatski nestanu nakon određenog vremenskog perioda, što ga čini težim za praćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komunikacije.

Ova aplikacija, koju je podržao i Edvard Snouden, obećava visokošifrovanu komunikaciju bez oglasa i tvrdi da niko ne može da čita korisničke poruke i vidi pozive.

Ranije ove godine suosnivač "What's UP-a" dao je "Signalu" 50 miliona dolara za dalje poboljšanje usluge, piše Gardijan.

Portparol konzervativaca kaže da je razlog za korišćenje Signala operativan, a ne bezbednosan, odnosno da je nemoguće svih 365 poslanika izabranih na poslednjim izborima spojiti u jednu "What'sUp" grupu, jer te grupe mogu da imaju najviše 256 članova.

"Signal", sa druge strane, to omogućava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.