Inflacija u aprilu pet odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 13:21

Inflacija u aprilu pet odsto

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu su, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane pet odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2023. u proseku povećane za 1,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.
U odnosu na mart, cene u aprilu su u proseku više za 0,7 odsto.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u aprilu je u odnosu na prethodni mesec rast cena zabeležen u grupama odeća i obuća (2,1 odsto), transport (1,7 odsto), restorani i hoteli (1,1 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,8 odsto),
U grupama zdravlje i oprema za stan i tekuće održavanje cene su veće za po 0,6 odsto, obrazovanje (0,3 odsto),...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrošačke cene skočile nam za 5 odsto: Evo šta je najviše poskupelo

Izvor: Blic, 13.Maj.2024

Potrošačke cene u aprilu 2024. u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za pet odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2023. godine u proseku povećane za 1,8 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.