Indonezija: Zemljotres od 5,5 stepeni Rihtera, dve žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Zemljotres od 5,5 stepeni Rihtera, dve žrtve

Indonežanske vlasti saopštile su da je najmanje dvoje ljudi stradalo i još jedna osoba hospitalizovana nakon zemljotresa jačine 5,5 stepeni Rihterove skale koji je pogodio ostrvo Lombok poznato po odmaralištima.

Kjodo prenosi navode Geološkog instituta SAD da je epicentar potresa bio blizu planine Rindžani na dubini od 23,6 kilometara, pokrenuvši klizišta oko vodopada u okrugu Bajan.

Navodi se da su klizištima pogođene desetine turista, mahom Indonežana i Maležana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka: Zemljotres od 4,5 stepeni Rihtera potresao Zakintos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019

Zemljotres jačine 4,5 stepeni Rihterove skale potresao je danas grčkom ostrvo Zakintos u Jonskom moru...ANA prenosi da je, prema podacima Instituta za geodinamiku Nacionalne opservatorije u Atini, epicentar zemljotresa bio u moru, na oko 15 kilometara jugoistočno od grada Zakintosa, na dubini od 23...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.