Indijski vojnik spasen nakon šest dana ispod snega

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski vojnik spasen nakon šest dana ispod snega

Nju Delhi -- Jedan od deset indijskih vojnika za koje se strahovalo da su poginuli u lavini, koja ih je zadesila pre šest dana na Himalajima, pronađen je živ i spasen.

On se nalazi u kritičnom stanju, saopštile su indijske vlasti.

Vojnik je pronađen nekoliko dana nakon što su indijski zvaničnici rekli da ima veoma malo šanse da iko više bude pronađen živ, prenela je agencija AFP.

"U operaciji spasavanja na glečeru Sijačen, od 10 zatrpanih vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedan pronađen živ", izjavio je general D.S. Huda i dodao da "nažalost, drugi vojnici više nisu sa nama".

Spaseni vodnik Naik Hanamantapa se nalazi u kritičnom stanju, a vlasti će pokušati da ga evakuišu sa planine sutra ujutro i prebace u bolnicu u Nju Delhiju.

Vojnici su bili na dužnosti na vojnom punktu na glečeru, na nadmorskoj visini od 5.900 metara, kad je došlo do lavine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojnik pronađen posle šest dana pod snegom

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Nju Delhi -- Jedan od deset indijskih vojnika za koje se strahovalo da su poginuli u lavini pronađen je živ ispod snega debljine osam metara...On je spasen je, ali je u kritičnom stanju, saopštile su indijske vlasti...Vojnik je pronađen u spornom himalajskom regionu Kašmiru nekoliko dana nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.