Indijci oborili pakistanski dron blizu granice: Ponovo raste napetost oko Kašmira!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijci oborili pakistanski dron blizu granice: Ponovo raste napetost oko Kašmira!

Neidentifikovani leteći objekt iz Pakistana narušio je u ponedeljak vazdušni prostor Indije, zbog čega su ga indijske snage oborile.

Novinska agencija ANI prenela je da je sukhoj 30MKI oborio dron u blizini grada Bikaner, u indijskoj državi Rajasthan.

Dron je otkrio indijski radar vazdušne odbrane. On je u vazdušni prostor Indije ušao oko 11.30 sati po lokalnom vremenu, kada ga je oborio borbeni avion.

Krajem februara oboren je još jedan dron koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poleteo sa teritorije Pakistana u državi Gudžaratu na zapadu Indije.

Napetosti između Islamabada i Nju Delhija pogoršale su se prošle nedelje nakon obaranja indijskog MiG-21 od strane vazduhoplovnih snaga Pakistana.

BREAKING: Indian jets reportedly down Pakistani drone near bilateral border https://t.co/NaZ69KKcHa pic.twitter.com/8VyNbgotjK

— Sputnik (@SputnikInt) March 4, 2019

Obaranje aviona došlo je kao odgovor na nedavni vazdušni napad indijskog vazduhoplovstva na navodni teroristički kamp u Pakistanu.

Nakon što su Pakistanci oborili avion, zarobili su pilota, koji je posle nekoliko dana oslobođen kao čin smirivanja tenzija.

Najveće tenzije između dve države nastale su nakon bombaškog napada u režiji pakistanske terorističke grupacije "Džaiš-e-Muhamed" (Armija Muhamedova) 14. februara, kojom prilikom je život izgubilo više od 40 indijskih policajaca.

Klinton ga je nazvao NAJOPASNIJIM MESTOM na svetu: Rat bi ovde odneo skoro MILIJARDU ŽIVOTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.