Indija: Spasioci i dalje tragaju za 78 nestalih u moru kod Mumbaja

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 08:40

Indija: Spasioci i dalje tragaju za 78 nestalih u moru kod Mumbaja

Spasilački brodovi i helikopteri tragaju i danas u ekstremno lošim vremenskim uslovima i po uzburkanom moru za 78 osoba nestalih kada je u udaru ciklona kod Mumbaja potonula barža.Za 24 časa tri broda helikopteri angažovani u spasilačkoj operaciji, spasili su 183 ljudi.U drugoj operaciji, helikopterom je izvučeno 35 članova posade druge barže koja se nasukala severno od Mumbaja, saopštile su vlasti.Obe barže radile su za najveću kompaniju za sirovu naftu i prirodni gas u Indiji "Oil and Natural Gas Corp".Kompanija je saopštila da su na baržama bili radnici angažovani na bušenjima u blizini obale, a da im je ciklon odneo sidra.Ciklon Taukte, najsnažnija oluja koja je pogodila region za više od dve decenije, pogodio je obalu kasno u ponedeljak snagom 210 kilometara na čas, a najmanje 25 ljudi poginulo je u državama Gudžarat i Maharaštra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Indija: Spasioci i dalje tragaju za 78 nestalih u moru kod Mumbaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2021

Spasilački brodovi i helikopteri tragaju i danas u ekstremno lošim vremenskim uslovima i po uzburkanom moru za 78 osoba nestalih kada je u udaru ciklona kod Mumbaja potonula barža.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.