Izvor: B92, 02.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indicije: Grobnica u Majdanu

Beograd -- Postoje indicije da se neotkrivena masovna grobnica sa telima Albanaca nalazi u napuštenom kamenolomu Majdan na granici s Kosovom.

Za to još nema zvaničnih potvrda, preneo je Radio Slobodna Evropa. Na osnovu izjave svedoka, koji tvrdi da je jedan kamion tokom NATO-bombardovanja na tom mestu istovario posmrtne ostatke osoba ubijenih na Kosovu, čija su tela kasnije zatrpana zemljom i drugih dokaza, Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je zahtev Okružnom sudu u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sprovođenje istražnih radnji.

Preliminarna iskopavanja na prostoru Majdana, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, trebalo bi da počnu 5. juna da bi se utvrdilo da li se na tom mestu nalazi bilo kakva grobnica.

U oktobru prošle godine na toj lokaciji boravili su istražni organi Okružnog suda u Beogradu, predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Srbije i zvaničnici Kancelarija za nestale osobe i sudsku medicinu. Uviđaj, međutim, nije obavljen jer kancelarija UNMIK-a nije omogućila dolazak jednog od svedoka, koji bi trebalo da pokaže mesto na kome se zaustavio kamion.

Izvor iz Veća za ratne zločine rekao je da postoje svedoci koji tvrde da su videli kamion koji je istovario teret, a "da li je to bila zemlja, s obzirom da se u blizini nasipao put, ili je reč o telima postradalih, saznaćemo vrlo brzo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.