Izvor: Southeast European Times, 09.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko poziva parlament BiH da ubrza zakonodavni proces

08/04/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Visoki predstavnik Valentin Incko sastao se u utorak (7. aprila) sa Kolegijumom oba doma parlamenta da pozove na brži zakonodavni proces. Na svojoj poslednjoj sednici, Savet za implementaciju mira okrivio je -- delimično -- spor rad parlamenta za razočaravajući tempo reformi. Incko ističe da pored posvećenosti Evrope Bosni i Hercegovini, mora da postoji i jednaka posvećenost BiH radu na neophodnim reformama. On je rekao da je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << usvajanje ustavnog amandmana o statusu Distrikta Brčko primer konstruktivnog rada i pozvao članove parlamenta da iskoriste taj momentum da se pozabave programom vezanim za EU.

U međuvremenu u utorak, švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt posetio je Sarajevo i rekao da BiH nije spremna da podnese zahtev za status kandidata za prijem u EU. Bilt, čija zemlja preuzima rotirajuće predsedavanje EU u julu, doputovao je u Sarajevo zajedno sa ministrima inostranih poslova Češke i Francuske Karelom Švarcenbergom i Bernarom Kušnerom na razgovore sa liderima BiH o tempu reformi potrebnih za pridruživanje EU. (AFP, Rojters, RTRS, SRNA, Dnevni avaz, Nezavisne novine - 07/04/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.