Izvor: Southeast European Times, 02.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko kaže da formiranje nove vlade BiH treba da bude prioritet u 2011.

02/01/2011

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- U svom novogodišnjem obraćanju, visoki predstavnik Valentin Incko je rekao da bi formiranje vlade nakon izbora održanih u oktobru trebalo da bude glavni prioritet političara u 2011. godini. „Birači su izašli na glasanje zato što žele da vide vladu koja radi. Oni žele radna mesta i rešavanje ekonomskih i socijalnih problema zemlje. Ljudi su takođe glasali za veću vladavinu zakona. Podržaću sve napore za formiranje koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << koja će to ostvariti u praksi“, rekao je Incko u poruci objavljenoj u četvrtak (30. decembar). Drugi prioritet, ukazao je on, jeste napredak na polju reformi vezanih za EU. On je takođe naglasio da „osporavanja [Dejtonskog] mirovnog sporazuma moraju da prestanu“. (OHR, Radio Slobodna Evropa – 30.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Četiri presudne godine

Izvor: Politika, 02.Jan.2011

Važno je da BiH započne proces transformacije, a članstvo u EU biće logičan deo tog procesa..Od našeg dopisnika..Sarajevo – Formiranje vlasti prava je prilika da se Bosna i Hercegovina vrati na zacrtani put.Naredne četiri godine biće presudne za pridruživanje ove zemlje NATO-u i Evropskoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.