Incko: Vlasti RS imaju sedam dana da ponište odluku

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Vlasti RS imaju sedam dana da ponište odluku

BANJALUKA - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je vlastima Republike Srpske (RS) dat rok od sedam dana da ponište odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Incko je u izjavi za bijeljinsku BN televiziju rekao da putuje u Sjedinjene Američke Države da bi početkom iduće sedmice u Njujorku obavestio zvaničnike Ujedinjenih nacija (UN), a potom i američke zvaničnike o stanju u BiH.

"Po povratku iz Amerike videću da li je odluka o referendumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povučena. Čekamo da vidimo šta će uraditi vlasti RS. Ako ne povuku odluku o referendumu, mi ćemo to učiniti umesto njih", kazao je visoki predstavnik.

Incko je istakao da su s tim upoznati predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Skupštine RS Igor Radojičić.

Incko je dodao da na današnjoj sednici Saveta za sprovođenje mira u BiH, održanoj u Sarajevu, nije bilo reči o sankcijama prema RS.

"Srbija se neće mešati"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je pitanje referenduma u

Republici Srpskoj (RS) o Sudu i Tužilaštvu unutrašnje pitanje Bosne i Hercegovine (BIH), u koje se Srbija neće mešati.

"Pitanje ovog referenduma, mi tretiramo kao pitanje unutrašnje politike BiH, u koje se Srbija neće mešati", rekao je Tadić, navodeći da je danas razgovarao sa

predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Povezane vesti: Incko i Dodik se nisu složili o referendumu Srpska ne odustaje Radojičić upoznao Kupera sa situacijom u RS i BiH Incko: Nećemo dozvoliti poništavanje Suda i Tužilaštva BiH Lagumdžija: Tadić da se izjasni o referendumu u RS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.