Incko: Kopanja je svojim radom pokazao hrabrost

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Kopanja je svojim radom pokazao hrabrost

BANJALUKA - Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, čestitao je "Nezavisnim" i njihovom izdavaču Željku Kopanji 20 godina postojanja i rada.

"Hrabrost je rijetka osobina, tim više vrijedna divljenja. Upravo to je osobina koju je Željko Kopanja pokazao davne 1995. godine, kada je netom po završetku rata i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, vođen iskrenom vizijom o boljoj budućnosti za sve u ovoj zemlji, pokrenuo 'Nezavisne novine'. Istrajao je i uspio u namjeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da piše o temama koje se tiču cijele BiH, ne samo jednog njenog dijela", istakao je Incko.

Dodao je da su njegovi hrabrost i novinarsko uvjerenje da se o svim temama treba pisati kako bi se došlo do istine i pravde prošli kušnju nakon atentata 1999.

"Od tada, zapravo, i datira naše poznanstvo i međusobno uvažavanje, razvijano tokom čestih susreta dok se od posljedica atentata oporavljao u Austriji. Preživio je i nastavio dalje, a s njim i 'Nezavisne novine', kojima želim iskreno čestitati 20. godišnjicu prvog izdanja. Vašim novinarima, reporterima, fotografima i ostalim zaposlenima želim da u budućnosti imaju više pozitivnih naslova, a siguran sam da će oni svojim angažmanom i profesionalnošću doprinijeti stvaranju bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine", naglasio je visoki predstavnik.

Rekao je da je u zadnjih 20 godina mnogo urađeno kako bi BiH krenula naprijed.

 "No, mnogo je posla još pred svima nama i 'Nezavisne novine', kao i svi drugi mediji u BiH, i dalje će igrati veliku ulogu u promovisanju napora usmjerenih ka izgradnji moderne, demokratske države u kojoj ima mjesta za sve njene stanovnike i koja je dobro mjesto za život", završio je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kormak: Nezavisne i Kopanja promoteri saradnje u BiH i regionu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015

SARAJEVO - Morin Elizabet Kormak, ambasadorka SAD u BiH, čestitala je "Nezavisnim novinama" i direktoru Željku Kopanji 20 godina od osnivanja lista i istakla da cijeni njegove lične napore i napore novina da budu promoter saradnje ljudi u BiH i širem regionu..."Radujem se što ćemo se vidjeti povodom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.