Incident u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 16.Sep.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Kosovskoj Mitrovici

Automobil Srbina zaposlenog u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova zapaljen u Kosovskoj Mitrovici. U kancelariji, koja je otvorena pre nekoliko meseci, zaposleno više od 50 službenika.

Nepoznati počinioci zapalili su automobil čiji je vlasnik Srbin, radnik Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

Direktorka te kancelarije Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se dogodio oko ponoći u Kosovskoj Mitrovici, istakavši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ovo još jednom pokazuje odsustvo vladavine prava na severu Kosova.

Hodžićeva je u izjavi Tanjugu potvrdila da je putnički automobil zapaljen u severnom delu Kosovske Mitrovice bio vlasništvo službenika Administrativne kancelarije. Ona je istakla da je ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima radnicima zaposlenim u toj kancelariji.

Hodžićeva je zatražila od Euleksa i Kosovske policije da istraže slučaj i da vinovnike tog incidenta izvedu pred lice pravde.

"Napad na imovinu ljudi koji možda samo drugačije razmišljaju ne može biti povod za ovakav obračun sa neistomišljenicima. Ovo je potvrda da na severu Kosova postoji odsustvo vladavine prava," rekla je Hodžićeva.

Administrativna kancelarija kosovske vlade otvorena je pre nekoliko meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice i pored protivljenja političkih predstavnika Srba iz ovog dela Kosova. U toj kancelariji zaposleno je više od 50 službenika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.