Incidendt nadomak Goraždevca

Izvor: RTS, 28.Dec.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incidendt nadomak Goraždevca

Povređena dva Srbina u napadu na poštansko vozilo u selu Breženik, nadomak Goraždevca. Pripadnici KPS-a blokirali jedno vreme deo Metohije. U toku intezivna potraga za napadačima.

Dvojica naoružanih napadača otela su danas na putu između Peći i Goraždevca vozilo PTT Srbija, a tom prilikom povređeni su radnici pošte Gojko Đurić i Momčilo Vulić.

Stanje povređenog Đurića je stabilno i smešten je u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice. Dežurni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lekar na hiruškom odeljenju dr Gojko Igrutinović izjavio je Tanjugu da Đurić ima povredu glave u predelu potiljka, gde ima i podliv, ali se oseća dobro i u sabilnom je stanju.

Đurić je Tanjugu rekao da ih je na putu vozilo koje ih je preticalo zakačilo, nakon čega su se zaustavili.

"Dok smo gledali automobil oni su krenuli prema nama. Jedan je imao pušku, drugi pištolj. Dobio sam udarac u potiljak pištoljem i pao sam u kanal. Kolegu su udarili puškom, ali on je bolje prošao. Imao je sreću," kazao je Đurić.

"Dok smo bili na zemlji njihov auto je krenuo ka Goraždevcu. Tip koji je udario mene ušao je u naš auto i vratio ga za Peć", izjavio je Đurić.

Povređeni Srbi krenuli su pešice za Goraždevac, nakon čega je naišao jedan kosovski Albanac i prevezao ih do tamošnje ambulante gde im je ukazana pomoć.

"Albanac mi je rekao da mu ne pominjem ime, njemu puno hvala," kaže Đurić. 

Oteto vozilo nađeno, deo Metohije bio u blokadi

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Zećir Keljmendi izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle deset časova.

Napadači su iz vozila odneli oko 80.000 dinara koji su bili namenjeni korisnicima socijalne pomoći u Klini i dva zapečaćena džaka, pošiljke namenjene stanovnicima Goraždevca i Velike Hoče.

Vozilo PTT Srbija sa srpskim registarskim oznakama koje je prevozilo poštu od metohijskog povratničkog sela Osojane prema Goraždevcu policija je veoma brzo našla u jednom šumarku u selu Zlopek.

Pripadnici KPS su danas držali određeno vreme u blokadi deo Metohije. Istraga u vezi sa ovim slučajem se nastavlja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.