Izvor: Blic, 18.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inat i seks skandal sačuvali Bugarskog

Inat i seks skandal sačuvali Bugarskog

VALJEVO - Skupština Valjeva našla se u još jednoj parlamentarnoj krizi, jer 28 odbornika vladajuće koalicije (NS, SPS, SRS, SNS, PSS i nezavisni odbornici), bez prisustva opozicije (DS, DSS, SPO i LS), koja od početka bojkotuje rad parlamenta, nije moglo da izglasa smenu direktora nedeljnika 'Napred' Jovana Bugarskog.

Sednica lokalnog parlamenta održana je u četvrtak po podne u senci seks skandala koji je izbio nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pisanja u beogradskoj žutoj štampi o švalerskim kombinacijama čelnika valjevske opštine, pre svega onih iz redova NS, gde su pomenuti vanbračni izleti predsednika opštine dr Jovana Tomića i predsednika SO Miroslava Vukovića. U skupštinskim kuloarima moglo se čuti da je tekst objavljen u četvrtak u beogradskom 'Tabloidu' plasiran kao 'osveta' zbog pokušaja smene Jovana Bugarskog. O pisanju žute štampe niko nije davao zvanične izjave, ali 'Blic' iz pouzdanih izvora saznaje da je autor teksta koji je uzburkao strasti u gradskoj vlasti nekoliko dana boravio u redakciji 'Napreda' koji uređuje Bugarski.

Za smenu Bugarskog bili su odbornici NS i pojedini iz SPS i PSS, ali većina iz SNS, SRS i nezavisne odborničke grupe bila je protiv. Za smenu su zafalili i glasovi troje odbornika SPS koji su bili uzdržani i pored stava odbora partije da glasaju protiv.

Zbog pat pozicije sednica je prekinuta, a predsednik SO Miroslav Vuković je najavio da NS ubuduće neće prisustvovati sednicama 'sve dok Bugarski ne bude smenjen ili ne podnese ostavku'.

- Do razrešenja Bugarskog nije došlo, jer odbornici SPS koji su i predložili njegovo razrešenje nisu imali jedinstven stav. Iz tih razloga smatram da nema svrhe da ova skupština i dalje radi pod ovakvim okolnostima - rekao je Vuković.

Nezvanično se saznaje da su u vladajućoj NS šokirani pisanjem 'Tabloida' i da poručuju 'ili Bugarski ili mi', s obzirom na to da sumnjaju da su od njegovih saradnika potekle informacije o seks skandalu.

Još od postavljanja Bugarskog za direktora 'Napreda' i štrajka skoro svih zaposlenih zbog njegovog imenovanja, već osam meseci se traži način da se direktor 'Napreda' smeni. SPS na čijoj je kvoti Bugarski i postavljen ubrzo je uvideo svoju grešku, ali su ljuti protivnici ove stranke poput SNS-a, koju u Valjevu predvodi Mihailo Jokić, rešili da glasanjem protiv onemoguće smenu. Svetlana Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.