Отварање изложбе фотографија Фредерика Даршија “Приче из Африке – In memory of Tanja Teja” вечерас у КС Свилара

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2024, 10:22

Отварање изложбе фотографија Фредерика Даршија “Приче из Африке – In memory of Tanja Teja” вечерас у КС Свилара

Отварање изложбе фотографија Фредерика Даршија „Приче из Африке – In memory of Tanja Teja / Narratives of Africa – In memory of Tanja Teja„, у петак, 19. априла у 19 часова, у Културној станици Свилара. Фото: Културна станица Свилара Тања Теја је свој животни пут, као млада припадница југословенско-српске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дијаспоре, започела из Кикинде са једва навршених 20 година. У годинама између предузетничких почетака у Лондону, до оних када је постала мајка, пословна жена и грађанка Најробија, прокрчила је пут за успостављање културних спона између Србије и Кеније.
Све време боравка у Најробију, Тања је пружала активну подршку Србима који су посећивали Кенију, али и многима који су се досељавали и оснивали бизнисе и успостављали свакодневни живот у овој афричкој држави. Њена великодушност према онима којима је помагала никада неће бити заборављена, а њено наслеђе ће живети кроз њих у Србији, Кенији и шире.
Недуго пре свог прераног одласка, Тања је упознала Фредерика Даршија, награђиваног кенијског фотографа, и била је импресионирана његовим фотографијама и причама које иза тих фотографија стоје. Њена намера била је да организује изложбу Даршијевих радова у Србији како би подигла свест о проблемима са којима се суочавају угрожене групе људи, не само у Кенији, већ и шире, као и да унапреди културну везу између своје домовине и новог дома.
Иако није успела сама да реализује овај пројекат, уз помоћ Управе за културу Града Новог Сада и захваљујући пријатељима и породици, част нам је да то учинимо у њено име.
Сви заинтересовани изложбу ће моћи да погледају до 6. маја.
Novosadski studenti i ove godine mogu da osvoje vredne nagrade na konkursu „Najlepša prolećna fotografija Novog Sada“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отварање изложбе фотографија Фредерика Даршија “Приче из Африке – In memory of Tanja Teja” вечерас у КС Свилара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.