Impuls skuplji od 1. januara

Izvor: RTS, 25.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Impuls skuplji od 1. januara

Telefonski računi skuplji za 33 odsto od naredne godine. Telekom saopštio da se za sada ne planira nova poskupljenja, do odobrenih 100 odsto.

Telekom Srbije saopštio je da će 1. januara povećati cene fiksne telefonije za 33 odsto, što znači da će minut razgovora u skupljoj dnevnoj tarifi u lokalu koštati 47,7 para sa porezom na dodatu vrednost (PDV).

Uz poskupljenje od 33 odsto, minut razgovora u međumesnom saobraćaju koštaće 2,38 dinara u skupljoj tarifi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 7 do 15 časova i u periodu od 17 do 21 časa.

Cena poziva ka mobilnim telefonima sada je 10 dinara po minutu, što znači da će uz najavljeno poskupljenje minut razgovora koštati 14,3 dinara.

Cene u takozvanom slabom saobraćaju, odnosno posle 21 sat i od 15 do 17 sati su dva puta niže.

Republička agencija za telekomunikacije je odobrila Telekomu u oktobru ove godine, da cene impulsa od 1. decembra poveća za 100 odsto. Telekom je, međutim, u dogovoru sa Vladom Srbije odlučilo "da poskupljenje odloži i da ga sprovodi postepeno da ne bi ugrozilo građane".

U saopštenju Telekom navodi se da se za sada ne planira nova poskupljenja do odobrenih 100 odsto.

Delimično odustajanje od poskupljenja će "u određenoj meri uticati na smanjenje investicija u fiksnu mrežu u narednoj godini, odnosno usporiti brzinu razdvajanja dvojničkih priključaka i uvođenja prvog fiksnog priključka domaćinstvima koja ga još nemaju", ističe se u

saopštenju.

Prema informacijama Telekoma, prosečan telefonski račun u Srbiji je u novembru ove godine iznosio 722 dinara.

Pretplata za telefonski priključak je od novembra povećana za 2,6 puta na 230 dinara sa PDV-om, a kako se ističe u saopštenju Telekoma, korisnici koji ne potroše više od 150 impulsa mesečno i dalje će plaćati samo mesečnu pretplatu.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.