Imperativom protiv bele kuge: Rađaj, ne odgađaj!

Izvor: B92, 13.Feb.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imperativom protiv bele kuge: Rađaj, ne odgađaj!

Beograd -- Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku izabrali su slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje u Srbiji.

Izabrano je šest slogana, umesto planirana tri, a novčane nagrade su zbog toga podeljene.

Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj!", na drugom mestu su "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", a na trećem "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" i "Nek se deca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rađaju i lepe stvari događaju".

Nagrada za prvo mesto je 150.000 dinara (dva puta po 75.000), za drugo 75.000 (dva puta po 37.500) i za treće 50.000 (dva puta po 25.000)

Na konkurs su stigla 1.002 predloga u 948 pisama iz 104 grada i mesta u Srbiji, a među šest izabranih, čak četiri je iz Beograda, jedan je iz Pančeva, a jedan iz Kuršumlije.

Konačan izbor napravio je žiri u kom su bili ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović, šef kabineta ministarke Đukić Dejanović Nikola Jovanović, direktorka IAA Serbia (Međunarodna asocijacija za advertajzing) Jelena Ivanović i Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, koji je predsednik Komisije.

Kako je saopšteno, odluka da se nagrade podele je doneta većinom glasova, jer "nijedan od predloga ne zadovoljava da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva".

"Šest odabranih poruka (koje pokrivaju pojedine segmente kompleksnog zadatka kada je promocija nataliteta u pitanju) su iskazi koji će moći da budu korišćeni u budućoj kampanjI", navodi se.

"Slogan treba da bude podsticajan, da ima poruku, da bude zvučan, jasan. To će ipak profesionalci morati da rade , ali ćemo dodeliti po dve nagrade za prva tri mesta za najbolje predloge", rekla je ministarka Đukić Dejanović dan ranije za RTS.

Poziv za izradu slogana raspisan je na predlog Saveta za populacionu politiku, a ministarka kaže da su pristigli predlozi iz cele Srbije i da su stekli uvid kojoj ciljnoj grupi ubuduće treba se obraćati.

"Podsticaj ženama da rađaju mogu davati deca, roditelji, partneri", pojasnila je ona i dodala da su zemlje koje se ozbiljno bave tim problemom ostvarile rezultate i imaju smanjenje problema.
Pogledaj vesti o: Bela kuga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izabrani slogani protiv "bele kuge": Dosta reči, nek zakmeči

Izvor: N1 televizija, 13.Feb.2018

Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku izabrali su slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje u Srbiji...Izabrano je šest slogana, umesto planirana tri, a novčane nagrade su zbog toga podeljene...Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj",...

Nastavak na N1 televizija...

"LJUBAV I BEBA - PRVO ŠTO NAM TREBA" Ovo su izabrani slogani za borbu protiv bele kuge u Srbiji

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku izabrali su slogane u kampanji koja bi trebalo da podstakne rađanje u Srbiji...Od ukupno 1.002 predloga koja su stigla iz 104 grada i mesta u Srbiji izabrano je, prema mišljenju komisije, šest najboljih slogana...Prvo mesto podelile su dve poruke...

Nastavak na Blic...

Da vas čujemo: Za koji slogan biste vi glasli...

Izvor: Mondo, 13.Feb.2018

"Dosta reči, nek zakmeči", "Rađaj ne odgađaj!".. su među pobedničkim sloganima za kampanju za podsticanja rađanja u Srbiji. Odabralo ih je Ministarstvo kulture. Koji se vama najviše dopada?..Ministarstvo kulture i informisanja je, po ovlašćenju Saveta za populacionu politiku Vlade Srbije, uputilo...

Nastavak na Mondo...

"Država da prestane da vređa žene"

Izvor: B92, 13.Feb.2018

Mere populacione politike u Srbiji ne smeju biti samo "amaterski marketing" kojim Ministarstvo kulture "pokušava da naredi ženama šta da rade sa svojim telom"...To se navodi u saopštenju LDP...Nagrada "za besmislene slogane", među kojima se kao "najsramniji ističe prvonagrađeni poklič 'Rađaj,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.