Imovina Karića danas pred sudom

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina Karića danas pred sudom

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu za danas zakazano novo ročište za oduzimanje imovine porodici Karić na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak za oduzimanje imovine protiv Karića krajem januara i predložilo je da im se zapleni imovina višemilionske vrednosti.

U zahtevu tužilaštva se navodi da postoji nesrazmera između njihovih zakonitih prihoda i vrednosti njihove imovine, a odbrana ukoliko želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da do toga ne dođe, treba da dokaže da su prihodi legalno stečeni.

Na prošlom ročištu Više tužilaštvo je predložilo nove dokaze, a branioci porodice Karić su zahtevali dodatno vreme da prouče te dokaze.

Više tužilaštvo traži da se od Sretena Karića privremeno oduzme neizgrađeno zemljište u selu Bečmen kod Zemuna površine 200 ari i 4,5 odsto udela u vlasništvu firme "Junet internešenel", ukupne vrednosti 120.000 evra.

Takođe predlaže da se od Gorana Karića zaplene automobili "ferari 599" i "fijat 500 abart", kao i stan površine 150 kvadratnih metara u strogom centru Beograda.

Traži se i oduzimanje stana koji je Sreten Karić 2000. godine kupio za 4,3 miliona dinara, a te godine je imao prihod od 541.000 dinara, navelo je tužilaštvo.

Zahtevom za privremenu zaplenu imovine obuhvaćeni su i članovi njegove uže porodice Slavica Karić, Bojan Karić, Stefan Karić i Gordana Karić.

Sreten Karić je, sa bratom Bogoljubom, optužen za malverzacije u "Mobtelu", da su sa saradnicima oštetili tu kompaniju i državu za oko 60 miliona evra. Obojica su u bekstvu i za njima je raspisana međunarodna poternica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.